Нове шкільне харчування
У Рівненській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 15 Рівненської міської ради харчування учнів у 2018-2019 н.р. організовано відповідно до ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг із харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість», наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я від 15.08.2006р. № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», рішення Рівненської міської ради від 25.09.2014 р. № 4510 «Про організацію безкоштовного харчування у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції», рішення Рівненської обласної ради від 02.06.2017 р. № 578 «Про внесення змін до Обласної програми соціального захисту учасників антитерористичної операції», наказу управління освіти Рівненського міськвиконкому від 30.08.2018р. № 372-осн. «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти» та на виконання наказу по школі № 152-осн. від 30.08.2018р.
У нашій школі працює їдальня на 120 місць. Послугами їдальні користуються як діти, так і їхні батьки.
Забезпечує повноцінне, безпечне та якісне харчування дітей та дотримання норм харчування відповідно до вимог діючих нормативно-правових документів та вимог санітарного законодавства щодо організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах підприємець Шустік Леся Іванівна.
Учні харчуються за затвердженим графіком. Асортимент продукції відповідає вимогам чинного законодавства. Перспективне меню погоджене з державною санітарно-епідемічною службою. Усі учні, які відвідують групу подовженого дня, охоплені гарячим харчуванням.
Отримують пільгове харчування діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей (1-4 класів) та діти, батьки яких є учасниками ООС. Для здійснення контролю за якістю харчування учнів створена комісія за участю представників батьківської громадськості.
У 2019 році працівники шкільної їдальні ознайомилися із проектом «Нове шкільне харчування» та почали готувати окремі страви за новим «Збірником рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», автором якого є кулінарний експерт Євген Клопотенко.